Igår (lördag) grillade vi till middag och åt den ute i det härliga vädret på våran altan :)
En god vitlökssås fungerar alltid till grillat så jag gjorde min sås ett par timmar innan den skulle ätas. Alltid bra om en sås får stå i kylskåp några timmar och gotta till sig innan den äts.
När jag gör vitlökssås använder jag ordentligt med vitlök, här snålas det inte! Vitlöken skall även hackas och ej pressas då smaken blir mycket bättre.
Blanda vitlöken med matyoghurt eller något liknande. Var även noga med att salta och peppra ordentligt. När du smakar på såsen ska det nästan kännas som att det blev lite för mycket salt o peppar, då brukar den bli som bäst. En sås äts ju inte bara som den är utan med kött vilket gör att den behöver vara smakrik.
Lite olivolja i såsen blir också gott och ibland kan man även välja att ha i lite finhackade örter, eller varför inte lite persilja för att höja sommarstämningen :)
Njut av sommarvärmen/ Ellinor
Jag älskar er matblogg! :-)
SvaraRadera/kram Victoria
Men va roligt! Då får vi mer inspiration. Kramar!
SvaraRadera