Receptet är för en stor paj:
Havrebotten:
175 g mjukt smör
3dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
Fyllning:
Rabarber eller något annat som t.ex. blåbär
Socker
Potatismjöl (om du använder blåbär)
Topping:
75 gram smör
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda skalet i ca 10 minuter. Den ska vara ljusbrun när skalet är färdigt.
Strö socker och eventuellt potatismjöl över fyllningen och fyll skalet.
Smält smöret till toppingen och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i ca 2 minuter.
Strössla toppingen över fyllningen och grädda den gyllene i ca 25 minuter
Önskar er alla en bra långhelg / Ellinor
Vad bra! ett nytt pajrecept. Tack!!!
SvaraRadera