torsdag 2 juni 2011

Knaprig paj

Oj, nu var det länge sedan vi bloggade i familjen! Tänkte därför lägga upp receptet på en superdupergod paj som jag gjorde på morsdag. Valde att göra den i portionsskålar :) Färska rabarber plockades från baksidan på tomten.

Receptet är för en stor paj:

Havrebotten:
175 g mjukt smör
3dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn

Fyllning:
Rabarber eller något annat som t.ex. blåbär
Socker
Potatismjöl (om du använder blåbär)

Topping:
75 gram smör
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda skalet i ca 10 minuter. Den ska vara ljusbrun när skalet är färdigt.
Strö socker och eventuellt potatismjöl över fyllningen och fyll skalet.
Smält smöret till toppingen och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i ca 2 minuter.
Strössla toppingen över fyllningen och grädda den gyllene i ca 25 minuter

Önskar er alla en bra långhelg / Ellinor

1 kommentar: