Hemmagjord müsli är så gott! Det bästa är att man själv kan välja vad man vill ha i.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser utom frukt och bär.
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl havrekli
2 dl pumpa kärnor
1 dl kokosflingor
1 tsk salt
2 dl blandade nötter, grovt hackade
t ex. pekannötter och pistaschmandel
3. Häll över
1 dl flytande honung
1/2 dl rapsolja
2 dl äppeljuice
Rör om tills blandningen är genom fuktad.
4. Häll ut blandningen i en långpanna och rosta den i mitten av ugnen i ca 30 minuter
eller tills den käns torr. Rör om då och då.
låt svalna.
5. Skär torkadfrukt 200g i mindre bitar.
Blanda samman. Förvara i en burk med tätt lock.
Vänliga frukost hälsningar från Mamma Lotta i Roslagen.
Gott! Jag äter sällan Musli, det ska visst vara nyttigt också.
SvaraRadera