måndag 11 juli 2011

Pizza på grillen en sommarkväll

Idag gjorde vi egna små pizzor till middag som vi mumsade på vid grillen där vi hade placerat våra utemöbler som brukar stå vid poolen.

Lillebror kom på idén att grilla pizzorna vilket blev en succé!

Pizzadeg
Till 4 personer behövs:

6 dl vetemjöl
200g smör
1 1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk

Blanda de torra varorna i en skål och nyp ihop med smöret. Blanda till sist i mjölken.
Ett tips är att göra degen för hand och inte i maskin då den blir mer frasig. Det gör inget om bitar av smöret finns i degen.
Låt degen vila minst 30 minuter i kylskåp.

Dela degen i fyra delar och låt varje person få varsin deg.
Välj själv fyllning och storlek/ tjocklek på pizzorna efter smak.
Var noga med att mjöla under pizzorna så de inte fastnar.

Gott att ha på pizzan: Mozzarella, Salami, Bacon, Färska kryddor som oregano, coctailtomater, champinjoner och rödlök.

Ringla över lite olivolja innan de läggs på grillen.


Använd er av ett finmaskigt galler, finns att köpa i välsorterade matbutiker. Detta galler läggs över grillens vanliga galler.
Grillkolen ska läggas runt kanten av grillen så att glöden ej hamnar direkt under pizzorna.

Goda och frasiga småpizzor i olika variationer :)

Ha en bra sommarkväll / Ellinor

1 kommentar: