fredag 5 augusti 2011

Rucolasoppa med parmaskinka

Igår (torsdag) var det bara vi tjejer i familjen som var på sommarstugan.
  Därför passade vi på att göra en nyttig soppa till middag.
Mycket god och smakrik soppa som även skulle kunna passa bra som förrätt!

4 portioner

2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 stora morötter
ca 150 g rotselleri
2 potatisar
olja
3/4 liter grönsaksbuljong
1 lagerblad
1 påse (70g) rucolasallad
parmaskinka
salt, peppar
créme fraiche

Finhacka scharlottenlök och vitlök. Skala morötter, selleri och potatis. Skär några tunna strimlor av en morot med hjälp av potatisskalaren. Tärna resten av morötterna och de andra rotfrukterna.

Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken och vitlöken i oljan tills löken mjuknar. Lägg i de tärnade rotfrukterna och bryn dem hastigt. Häll på grönsaksbuljongen och lägg i lagerbladet. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka.

Skölj rucolasalladen och hacka grovt, spara några blad till granering. Rulla ihop skinkskivorna och knyt ihop dem med morotsbanden. Spara några skivor parma.

Ta upp lagerbladet ur soppan och mixa soppan med en stvmixer. Lägg i salladen och mixa snabbt ihop. Smaka av soppan med salt och peppar.

Lägg mindre bitar av den sparade parman i botten på soppskålarna. Häll över soppan och klicka i créme fraiche. Lägg sedan på parmarullarna och garnera med några rucolablad och lite svartpeppar.

/Ellinor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar