söndag 22 januari 2012

Bresaolarullar till förrätt

Jag glömde ju att blogga om förrätten igår.

Detta är en förrätt som tar oss tillbaka till sommaren, ut på en ö där vattnet är alldeles stilla och solen håller på att gå ner. Luften är ljummen och tälten är uppsatta. Bredvid oss brinner elden och förätten serveras på en drivvedsplanka som hittades på ön.

Men igår hade vi ingen drivved så det fick bli en avlång träbricka som egentligen är till små skålar.
Örtfyllda bresaolarullar

För 4 personer

300g tunt skivad bresaola
250g kesella
1dl hackad gräslök
1dl hackad basilika
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk örtsalt
2 msk riven parmesanost
1 citron
1/2 gurka
körsbärstomater
blandsallad

1. Blanda kesellan med örter, kryddor och parmesan.
2. Fördela oströran på bresaolan och rulla ihop dem.
Servera upplagt med citronklyftor, gurkskivor, tomater och sallad.

Denna förrätt får oss att tänka på sommaren

/ Ellinor

1 kommentar:

  1. Vad roligt med en sådan förrätt. Här kan läsa en rolig sak om ni vill.
    http://ryttarangen.blogspot.com/2012/01/samiska-farger.html#comment-form

    SvaraRadera