måndag 18 juni 2012

Midsommar!

Midsommar betyder fest med dans, lekar och god mat på Skånelatorp. Sonen har beställt matjessilltårta. Och det gör han rätt i, för den är jätte god.

12-16 bitar
Tid: 20 minuter + minst 4 timmar för tårtan att stelna.

Ingredienser:
100g smör
200g kavring
4 gelatinblad
250g matjessillfiléer finhackade
3/4dl matjespad
3dl gräddfil
3dl creme fraiche
1 rödlök finhackad

Garnering:
1/2-1 liten rödlök finhackad
1 knippe gräslök hackad
Gräslöksblommor

Tillagning:
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeteb i en rund form, cirka 24cm i diameter. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Blanda den hackadr matjesillen, spadet, gräddfilen, creme fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatuinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes-och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt. Fördela blandningen i formen. Ställ in i kylen, det tar minst 4 timmar för tårtan att stelna.

Vid servering:
Garnera med rödlök, gräslök och gräslöksblommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar