Midsommar betyder fest med dans, lekar och god mat på Skånelatorp. Sonen har beställt matjessilltårta. Och det gör han rätt i, för den är jätte god.
12-16 bitar
Tid: 20 minuter + minst 4 timmar för tårtan att stelna.
Ingredienser:
100g smör
200g kavring
4 gelatinblad
250g matjessillfiléer finhackade
3/4dl matjespad
3dl gräddfil
3dl creme fraiche
1 rödlök finhackad
Garnering:
1/2-1 liten rödlök finhackad
1 knippe gräslök hackad
Gräslöksblommor
Tillagning:
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeteb i en rund form, cirka 24cm i diameter. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Blanda den hackadr matjesillen, spadet, gräddfilen, creme fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatuinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes-och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt. Fördela blandningen i formen. Ställ in i kylen, det tar minst 4 timmar för tårtan att stelna.
Vid servering:
Garnera med rödlök, gräslök och gräslöksblommor.
12-16 bitar
Tid: 20 minuter + minst 4 timmar för tårtan att stelna.
Ingredienser:
100g smör
200g kavring
4 gelatinblad
250g matjessillfiléer finhackade
3/4dl matjespad
3dl gräddfil
3dl creme fraiche
1 rödlök finhackad
Garnering:
1/2-1 liten rödlök finhackad
1 knippe gräslök hackad
Gräslöksblommor
Tillagning:
Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeteb i en rund form, cirka 24cm i diameter. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Blanda den hackadr matjesillen, spadet, gräddfilen, creme fraichen och löken i en bunke.
Krama ur gelatuinbladen, smält dem i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och rör i lite av matjes-och gräddfilsblandningen, häll sedan tillbaka allt i bunken och rör om ordentligt. Fördela blandningen i formen. Ställ in i kylen, det tar minst 4 timmar för tårtan att stelna.
Vid servering:
Garnera med rödlök, gräslök och gräslöksblommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar