onsdag 7 mars 2012

Bagels

Ledig från jobbet och passade då på att baka.
Bröd skulle det bli, men jag ville prova på något nytt! Bläddrade i några böcker och hittade till slut ett recept på bagels.

Degen är superlätt att göra och det roligaste är när man sedan ska snurra bullarna runt sitt pekfinger, som en rockring, för att få till hålet ;)

Det som är speciellt med detta bröd är att man kokar dom innan gräddning i ugnen. Detta för att få en kompakt och seg struktur på brödet, precis som en bagels ska vara.

Brödet kan rostas om man vill och välj pålägg efter smak. Ett tips är creme cheese med skivad tomat :)

Jag valde att ha i riven ost i degen och uppepå blev det rödlök, sesamfrön och vallmofrön.

De nybakade bröden fick en bra plats i tygkorgen som mamma sytt :)

/ Ellinor

3 kommentarer:

  1. Mumsfilibabba! Gott och de är säkert slut snart eller?? Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Mums, bagels är sååå gott! Det blev Wilmas favvo, när vi var i NY.
    Delar du med dej av receptet? ;)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh, gissar att mamma blev glad bär hon kom hem? Om det fanns några kvar? Ser supergott ut!
    Kram

    SvaraRadera