Idag bakade Felicia lite fler pepparkakor och jag gjorde julgodis.
Det blev två stycken enkla recept som blir väldigt goda, testa!
Mikroknäck
OBS! Tänk på att tiden i mikron kan variera beroende på vilken sorts mikro man har, var försiktig!
Detta recept är mycket enkelt, tar inte så lång tid! Och det bästa av allt är ju såklart att äta upp den ;)
ca 35 stycken
1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1dl ljus sirap
1 msk smör
50 g mandel, skalad och hackad
Placera ut knäckformarna på en bricka.
Blanda allt utom mandeln i en glasskål.
Sätt mikron på full effekt och kör ca 3 min.
Rör om och fortsätt på full effekt ca 3-4 min.
Gör ett kulprov: Häll kallt vatten i ett glas. Droppa lite av smeten i vattnet. Kan provet rullas till en kula är smeten klar.
Rör ner mandel i smeten. Låt stelna.
Förvara i burk i kylskåp.
Mariannetryffel
Goda tryfflar med mintsmak och få ingredienser
ca 40 stycken
30 st mariannekarameller
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Krossa karamellerna i en mortel.
Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Hacka den mörka ckoladen fint och rör ner i grädden. Tillsätt mariannekrosset och rör till en jämn smet.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen.
Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
Smält vit choklad i vattenbad.
Ta ut tryfflarna och doppa dem i chokladen.
Låt torka och förvara i kylskåp.
Önskar alla en bra 4:e advent
/ Ellinor
vad gott! Mariannegodiset måste jag prova. Kram / Pia
SvaraRadera